Masterclass cybersecurity voor Brabantse mkb-bedrijven

Waarom moet je als ondernemer aandacht besteden aan cybersecurity? Welke risico's loop je? Welke basismaatregelen kun je nemen om je daartegen te beschermen? En hoe zit het met de Europese wetgeving rondom cybersecurity? 

Woensdag 12 juli van 9.00 - 10.30 uur besteden we hier aandacht aan tijdens deze gratis te volgen Masterclass cybersecurity. Tijdens de Masterclass nemen we je uitgebreid mee in de Europese wetgeving op het gebied van cybersecurity (o.a. GDPR, NIS2 Directive, RED 3.3, DORA, CRA) en de Nederlandse cybersecurity normen. Verder word je geïntroduceerd met de verschillende cybersecurity risico’s en de stappen die jij kan nemen om je klaar te maken voor de nieuwe wetgeving. 

De workshop vindt plaats bij Mindlabs in Tilburg. Schrijf je in via info@mijnbedrijfdigitaliseren.nl.

Sprekers

Suzanne Nusselder 

Suzanne is een onderzoeker en promovendus bij het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT) aan de Universiteit van Tilburg. In haar promotieonderzoek richt ze zich op de interactie tussen de Europese wetgeving omtrent persoonsgegevensbescherming en de nieuwe cybersecuritymaatregelen. Haar promotieonderzoek maakt deel uit van het NWO-gesponserde INTERSCT project wat dieper ingaat op cybersecuirty voor de Internet of Things (IoT). Suzanne’s expertise is in wetgeving omtrent privacy, de bescherming van persoonsgegevens en cybersecuirty, waarin zij een Master heeft gedaan aan de University of Oxford en een Master aan de University of Edinburgh. Voorheen was ze ook werkzaam bij de European Union Agency for Fundamental Rights (FRA).

7ab8591c-f82f-2fc4-469c-50eb9a639b03.png

Lisa Rooij 

Lisa is een onderzoeker en promovendus bij Tilburg University op het gebied van de regelgeving en het bestuur van patch (security updates) veiligheid in organisaties. Haar PhD maakt onderdeel uit van het NWO-gesponsorde THESEUS project, waar zij met een consortium van reseachers vanuit Tilburg, TU Delft en de VU kijkt naar hoe de patch veiligheid in organisaties zou kunnen worden verbeterd vanuit verschillende disciplines met partners zoals Philips, KPN en Rijkswaterstaat. Haar achtergrond is in informatie recht en privacy, waarin zij een Master heeft gedaan aan de University of Edinburgh en aan heeft gewerkt bij een Internationaal tribunaal.
 
abbc7f5d-a31d-a9e5-cb4d-47617c5446b4.png