Cyber Security

Studenten van Fontys ICT pakken vanuit Digitale Werkplaats cases op rondom security dienstverlening of innovatie en ontwikkeling. De typische case hierin is een pen-test uitvoeren (of het iets bredere red teaming) om security kwetsbaarheden te vinden in de IT-omgeving en eventueel het personeel (social engineering, phishing). Andere mogelijke cases zijn security innovatie en ontwikkeling binnen een bedrijfsomgeving, bijvoorbeeld bekijken van multi-factor authentication, back-up proces en technologie, data encryptie in gebruikerssystemen, servers en databases.

Werkwijze

Een binnenkomende opdracht wordt binnen het lopende onderwijs als vraag uitgezet naar studenten die dit als leeractiviteit op kunnen pakken. Als er een studententeam gevonden is, geeft het studententeam hier redelijk zelfstandig vorm aan: zij stemmen het traject af met de opdrachtgever. 

Dit vraagt over het algemeen wekelijks of minimaal een 2-wekelijks contact. Studenten worden hierbij gecoacht achter de schermen binnen hun onderwijs.